Een natte paas en ander voorjaarsjolijt

Dit jaar valt Pasen laat en het is natter dan ooit. Ongekend in Andalusië en jammer voor de gasten die in Viña y Rosales hun vrije dagen doorbrengen.

Voordeel is dat de bloesem in de rozen en irissen op springen staat, maar met deze lage temperaturen nog even op zich laat wachten.IMG_4393

IMG_4387
De tuin is groener dan ooit. Koriander, wortels, aardbeien staan er fris bij, de knoflook veel belovend in het onkruidAlles groeit, bloeit en boeit.

IMG_4395

April – vogelmaand

De eerste ochtend gewekt te worden met de synthesizer-schreeuw van de Spaanse spreeuw betekent dat het voorjaar echt in aantocht is. En de zwaluwen zijn terug, ieder jaar kijk ik reikhalzend naar ze uit, van vader op zoon, moeder op dochter, who knows, ze komen altijd weer terug naar hun oude nest. Dit jaar waren ze later dan anders, pas rond 26 maart. Vol vuur en enthousiasme poetsen ze hun nest van vorig jaar weer op.

IMG_3468

De Bijeneters zijn alweer talrijk aanwezig, terug uit Afrika. Hun gegorgel klinkt mij altijd als muziek in de oren. Kijk even naar het filmpje om ze goed te zien. want tegen de avondhemel, is dat vaak lastig. 

De nachtegalen laten vanaf tien april hun eerste baltszang horen. Eerst nog voorzichtig maar verder in de maand als ze voluit baltsen is dat een moment om stil en in volle aanbidding naar ze te luisteren. Ruiz Señor heten ze in het Spaans, Lawaai-meneer.

En de hop hoor je altijd wel ergens hop hop hop roepen, de wielewaal zingt zijn lied, krekels en kwakende kikkers… Het zijn de geluiden van het voorjaar. De mooiste tijd van het jaar vol belofte en hoop.

Over Marjet

Author of fiction, cook, warden of B&B in Andalusia, mother of dogs,
Dit bericht werd geplaatst in overpeinzingen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Een natte paas en ander voorjaarsjolijt

  1. Pingback: Geen Semana Santa met Pasen | Marjet Maks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s