Dog.blog.12. Golies

Golies, vier maanden

Braaf, leergierig, lief, onstuimig, voorspelbaar, allemaal eigenschappen die onze college kids, oftewel de gollies hebben. filmpje kijken?

Het woord Nee!!!, kennen ze maar al te goed. Steeds beter snappen ze wat wel en niet mag en dat is super om te zien. Eten is een grote aantrekkingskracht, je hoeft maar koekies te roepen, of met de deksel van de bak waar het voer inzit te rammelen of ze komen aangesneld, hoe ver weg ze ook zijn. Ze gaan zitten en wachten braaf, nou ja, dat kon nog beter, maar het begin is er. En ze krijgen ook niet steeds iets, alleen na prestatie en drie keer per dag brokjes. Die routine zit er goed in, ze helpen ons eraan herinneren wanneer het weer zover is.

vidallucia2017

Paradijs

Onze Golies krijgen iedere ochtend een halve appel. Verder brengen ze uit hun lusthof takjes en takken, rozenbottels, blaadjes en restjes uit de composthoop mee naar binnen. Soms graven ze een schattig kuiltje vlakbij de plek waar ik wied. Ik gooi die kuilen snel dicht, boos kan ik niet worden, dat ze meehelpen met wieden moet je stimuleren.
Eén boek, de short story’s van A.S Byatt, hebben ze al van kaft tot kaft gelezen. Dat wil zeggen de kaft verorberd en de verhalen voor mij laten liggen.

Dat ze met zijn tweeën zijn is een zegen. Ze spelen, stoeien, slapen en ontdekken samen en leren van elkaar. Moeder Felisa speelt haar rol voortreffelijk mee; ze is duidelijk hoofd van de roedel en houdt haar kroost als een politieagent in de gaten, corrigeert en speelt onvermoeibaar met ze.

felisakroost
Lucia is open naar vreemdelingen, terwijl Vidal veel gereserveerder afstand houdt. Vidal  luistert beter en is dol op papa. Jaime is zijn grote voorbeeld.

jaimevidal2017

Doggersbank

En dan is het avond, lekker knus met zijn allen op de bank.

doggersbank

Over Marjet

Author of fiction, cook, warden of B&B in Andalusia, mother of dogs,
Dit bericht werd geplaatst in dog.blog. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s